Reis en verblijf

Reis

Er zijn vele manieren om in Hellevoetsluis te komen. De eenvoudigste weg is over de Noordzee.

Vanuit alle richtingen vaar je naar het Slijkgat, het eerste zeegat ten zuiden van de haven van Rotterdam. De geul brengt je automatisch bij de sluis van Stellendam. Vandaar is het slechts een half uur naar Hellevoetsluis.

Door de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de stroming langs de kust veranderd, waardoor het Slijkgat steeds verder verzandt. In 2017 was er slechts een smalle geul langs het strand van Goeree bevaarbaar. Deze geul is zeer goed betond en ook ’s nachts bevaarbaar maar de opgegeven dieptes zijn niet betrouwbaar. Direct buiten de geul is het zeer ondiep. Vanaf windkracht vijf uit richtingen tussen westzuidwest en noordnoordwest lopen de brekers tot in de geul. Het is verstandig om in die omstandigheden, zeker bij laag water, het Slijkgat niet aan te lopen.

Vanuit het noorden kan dan Rotterdam aangelopen worden. Via de Waterweg, Oude Maas en het Spui komt men op het Haringvliet net ten oosten van Hellevoetsluis.

Vanuit het zuiden kan de Roompotsluis aangelopen worden. Via de Oosterschelde, het Volkerak en het Haringvliet komt je dan in Hellevoetsluis.

Vanuit de Waddenzee leidt de route of over de Noordzee of via het IJsselmeer.

Tenslotte is er uiteraard de Staande Mastroute. Van Delfzijl tot Vlissingen is het mogelijk om met een mast lager dan dertig meter door Nederland te varen. De details voor het zuidelijk deel van het IJsselmeer tot Zeeland vind je hier.
Deze tocht kan in principe in 24 uur gevaren worden maar in de praktijk blijkt vaak meer tijd nodig te zijn.

Aanbrengtocht vanaf het IJsselmeer

Bij voldoende belangstelling organiseren we een aanbrengtocht vanuit het IJsselmeer. Hiervoor kun je je opgeven bij Gary Mulder

Trailer sailors

Voor de deelnemers die hun boot over de weg brengen zijn er de volgende mogelijkheden:

De firma Yagra in Hellevoetsluis heeft een geschikte 15 tons kraan. De deelnemers die met een kraan te water willen, kunnen rechtstreeks contact opnemen. De contactgegevens en de prijzen voor het kranen vind je op www.yagra.nl

In Hellevoetsluis zelf is geen geschikte trailerhelling om trimarans te water te laten en te tuigen. De dichtstbijzijnde helling is de openbare helling aan de noordzijde van de Haringvlietdam. De helling is zeker bij hoogwater geschikt, maar ligt onbeschut bij zuidelijke winden. Dit is op vijftien minuten rijden van Hellevoetsluis en een half uur varen. De auto en de trailer kunnen dan het best bij een van de watersportverenigingen in de Heliushaven in Hellevoetsluis geparkeerd worden.

Een alternatief is de privé helling in de oostelijke jachthaven van het Numansgors in Numansdorp. Dit is een geschikte, en bij alle winden beschutte, helling. De helling ligt op circa een uur rijden en tweeënhalf uur varen van Hellevoetsluis. Deze helling kan alleen gebruikt worden in overleg met Paul Hofman.

Verblijf

Voor diegenen die zonder boot komen zijn er allerlei mogelijkheden om in de buurt te logeren. Hieronder zijn er een paar weergegeven. Op tijd reserveren is aan te bevelen want Hellevoetsluis ligt in een toeristisch gebied en het is het begin van de zomervakantie.

Hotel

Beachhotel Cape Helius
Nieuwe Zeedijk 1
3221 LZ Hellevoetsluis
+31 181 330163
receptie.capehelius@roompot.nl
5 min. lopen van de haven

Resorts (bungalows)

Roompot
Locatie: Cape Helius
Nieuwe Zeedijk 1
3221LZ Hellevoetsluis
www.roompot.nl
5 min. lopen van de haven

Città Romana
Parkweg 1
3221 LV Hellevoetsluis
+31 181 334444
www.cittaromana.com
5-10 min. per auto van de haven

Camping

’t Weergors
Zuiddijk 2
3221 LJ Hellevoetsluis
+31 181 312430
www.weergors.nl
5 min. per auto van de haven

B&B

B&B Landleven
Langeweg 2
3222 LD Hellevoetsluis
+31 181 329064/
+31 652384131
www.bedandbreakfastlandleven.nl

B&B Quackgors
Schenkeldijk 4
3221 LG Hellevoetsluis
+31 181 317389
+31 6 33635738
www.quackgors.nl