De Catamaran en Trimaran Club organiseert ieder jaar diverse wedstrijden en bijeenkomsten. Om de taken te verdelen zijn er drie regiocommissarissen. Zij zorgen voor de planning en organisatie van de evenementen. Leden kunnen in alle regio’s deelnemen aan de evenementen.

Regio Noord

Regio Noord bestrijkt het noorden van Nederland. Het vaarwater bestaat uit de Wadden en het binnenwater van de noordelijke provincies. In het voorjaar is er meestal een bijeenkomst in Joure.

Regio Midden

Ieder jaar in september vinden op het IJsselmeer de wedstrijden om de Henk Eggink Trofee plaats. Van een typisch wedstrijdweekend is dit evenement uitgegroeid tot een gezelligheidsweekend voor zowel multihullzeilers als -geïnteresseerden. Met een maaltijd op zaterdagavond, veel tijd voor ontmoetingen en wedstrijden voor de liefhebbers.

In het voor- en najaar vinden de belangrijkste bijeenkomsten plaats. Centraal in het land zijn er de algemene ledenvergaderingen gevolgd door een gezamenlijke maaltijd en een avondprogramma.

Regio Zuid

In Zeeland wordt iedere winter de mosselmaaltijd georganiseerd. Een gezellige bijeenkomst zonder programma met een heerlijke maaltijd (ook voor niet-mosseleters).

De wedstrijden om het Zeelandkristal vinden traditioneel plaats tijdens de Mosselraces op het Haringvliet. Dit is eind september.

Wedstrijd Organisatie Kajuitmultihulls

De Wedstrijd Organisatie Kajuitzeilmultihulls, ook wel WOK genaamd, is een ‘los’ verband van zeilers die af en toe een wedstrijdje willen varen. De nadruk bij de wedstrijden ligt op het delen van het enthousiasme voor het wedstrijdzeilen met kajuitmultihulls. Het motto is: ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd.’ Nieuwe deelnemers zijn daarom van harte welkom.

De formule van de WOK is twee korte wedstrijden op de zaterdag en twee op de zondag. De zaterdag wordt, als het weer het toelaat, afgesloten met een gezamenlijke maaltijd of anders napraten bij elkaar aan boord. Een mooie gelegenheid om elkaars tactiek en techniek te leren kennen.

Om deel te nemen aan de WOK-wedstrijden hoef je geen lid te zijn van de CTC. Wedstrijden worden gevaren onder het Texel Rating systeem.
Voor het punten klassement zal gebruik gemaakt worden van het Oostenrijkse puntensysteem.

 

Agenda   Wedstrijduitslagen   Foto's en films