Datum/Tijd
Date(s) - 22 jun 2019
Hele dag

Locatie
Paal 17, Texel

Categorieën


https://roundtexel.com/

De Ronde om Texel

De Ronde om Texel is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot ’s werelds grootste catamaran-zeilrace. Dit jaar strijden er weer veel catamarans op de wateren rondom Texel om de eer met als doel zo snel mogelijk om het eiland Texel te varen.

Afgelopen jaren is de Ronde om Texel uitgegroeid tot een groots publieksevenement met circa 10.000 mensen op het strand en nog eens duizenden bij de Vuurtoren en in Oudeschild. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. En dan de massale start waarbij de catamarans tegelijk vertrekken. De startlijn ligt vlak voor de kust en wordt gemarkeerd door twee grote startschepen en een helikopter met rooksignalen in de lucht. Vlak voor de start is de spanning op het strand voelbaar.

In 2018 zal de Ronde om Texel plaatsvinden in het weekend van 16 en 17 juni. Afhankelijk van het getij en de wind zal de start op zaterdag 16 juni tussen 8:30 en 10:00 uur zijn. Als de omstandigheden het niet toelaten om op zaterdag te starten kan er worden uitgeweken naar zondag en dan zal de start  tussen 9:00 en 10:30 zijn.

Na de start is de race te volgen via schermen met tussenstanden en de omroeper op het strand die in samenwerking met Radio Texel een live-verslag verzorgt. En ter vermaak van het publiek vinden er in de grote tent leuke live-optredens plaats en kunt u natuurlijk even lekker eten en drinken.

Na circa 3 uur zeilen komen de eerste boten weer in het zicht van de finish. De first-finishers worden feestelijk binnengehaald. ’s Avonds om 21:00 wordt de grote overall-prijsuitreiking gehouden.

Organisatie 
De Ronde om Texel wordt georganiseerd door de Stichting Ronde om Texel. Dit is een groep enthousiaste vrijwilligers die het gehele jaar bezig is met de voorbereiding. Tijdens de Ronde-week zijn er ruim 300 vrijwilligers actief om gezamenlijk van het evenement een groot succes te maken.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, via secretariaat@roundtexel.com of via 0222-327079

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *