4 Op zoek naar een vulkaan – Wouter en Paula Boom
8 Multihull- en ander nieuws – Maarten Bakker
12 Met de Tresoor naar Londen – Tom Siemerink en Cora de Haas
17 Gulf Streamer – Leon Bart
18 Rondje Schotland – Marijke de Boer – Boon
22 Lossingsperikelen met PVA – Harrie Staarink
23 CTC-weekend en wedstrijden – 3 en 4 september
24 Hiswa 2016 Marijke de Boer – Boon
26 Een zevenmetertrimaran – Jan Peter Taminga
32 What’s in a name? – Nieuwe Jager
34 Elk nadeel heb z’n voordeel – Geert Beernink
36 Notulen ALV – 26 maart 2016
37 In Memoriam Willem Bartelink
38 Een prachtig trietje – Jef Pijnenburg en Marin Derkink
39 Bootjes – Kees van de Weghe

Voorwoord

Over rozen…

Uw geduld werd dit voorjaar wel lang beproefd maar van de week viel eindelijk dit extra dikke nummer van het CTC-Nieuws op de mat met acht hele pagina’s erbij. Boordevol bijzondere verhalen en avonturen! Zo zetten we zeil op weg naar Londen met de F-31 van Tom en Cora en verkennen we Schotland met Marijke en Ronald. Beklimmen we de Stromboli bij Sicilië met Wouter en Paula Boom en weer andere Mediterrane avonturen en ontberingen maken we mee met Geert en Ine Beernink. Dan pakt Harrie Staarink een technisch probleem bij de hand en helemaal uit de bol gaan we met een prettig opwekkend bouwverhaal van Jan Peter Tamminga, die alweer een jaar aan het werk is met de schepping van zijn eigen geesteskind. Wat maar even illustreert dat echt nergens-zo-idolaat-gedroomd-en-gebouwd-wordt als onder zeilers van multihulls. En tot slot een heel mooie (!) nieuwe rubriek op initiatief van Marjon Visscher: ‘What’s in a name’. Lees en geniet en pak de uitdaging aan. Schrijf uw eigen verhaal!

Het leven gaat niet altijd over rozen. Elders in het blad schrijft Trijnie een gevoelig in memoriam voor Willem Bartelink die met Marjon de Divi Divi bouwde waar zij jarenlang samen mee hebben gereisd. Het afscheid vond plaats in de loods van Rhebergen met al die mooie schepen, gereedschappen en lieve mensen eromheen. Zelden heb ik een uitvaart meegemaakt die zo mooi en ontroerend maar toch zo dragelijk dichtbij het leven bleef. Alsof dood en leven bijna grenzeloos in elkaar overliepen. Juist omdat die plek zo bruist van activiteit en levensenergie bleef het verdriet van het afscheid, hoewel altijd onbarmhartig onherroepelijk, op een één of andere manier verzoenbaar. Zo zou ik ook wel willen…

Maar zover is het gelukkig nog niet. Wel gaat er iets veranderen sinds ik weet dat mijn eigen fysieke voertuig in dit ondermaanse wordt geplaagd door enig serieus ongemak van min of meer permanente aard. Het betekent dat ik een groot deel van mijn taken als voorzitter tussen de bedrijven door heb overdragen aan de vicevoorzitter, Jaap de Boer, die een en ander inmiddels bijzonder voortvarend ter hand heeft genomen. Enerzijds een hele geruststelling, anderzijds gaat het ‘loslaten’ eerlijk gezegd toch ook gepaard met hartzeer. Ik beschouw dat maar als een vorm van liefdesverdriet want ik heb mijn hart wel verpand aan deze club. Prachtig toch dat er inmiddels met Eric, Fetske, Jaap en Roos eigenlijk een heel nieuw team aan het roer staat met nieuwe energie en een nieuwe koers! Gelukkig zal het schrijven voor mij gewoon blijven en misschien is dat wel zo aardig want dat doe ik het liefst.

Nu we het toch over schrijven hebben. Dit nummer vol geschreven verhalen komt onder andere door de hierboven beschreven omstandigheden laat uit en het volgende rolt waarschijnlijk pas na de zomer van de pers. Ondertussen zijn Ariëlla, Marijke, Jan en Pentcho bezig met het vernieuwen van de site op wordpress. Hopelijk komen we toch op vier nummers dit jaar maar het is nog afwachten hoe dat allemaal gestalte krijgt. Voorlopig ligt de focus even op het komende zeilseizoen. De eerste week van mei ging met een prachtige lenteweek van start. En wie weet, maken we ergens in het voorjaar met zijn allen nog een toertochtje naar het Wad.

Heel graag tot ziens op het water deze zomer!
Maarten Bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *