4 Stapvoets op vakantie – Doddy van Leeuwen
7 Markerwadden – Trijnie Dijkhuis
8 Multihull- en ander nieuws – Maarten Bakker
10 Met de Pélagie rond Zuid-Afrika – Hanneke Klaver en Nils Honhoff
15 ALV en bijeenkomst Regio Midden – 12 november 2016
16 Zeelandkristal gaat naar België – Paul Hofman
18 Notulen ALV  26 maart 2016
19 Refit: Yana 2.0 – Trijnie Dijkhuis
24 Een nieuw grootzeil voor Tortuga – Marijke Boon
26 Rondje Wight… net niet – Klaas Parrel
28 What’s in a name? – Adelaide
29 Mosselmaaltijd Regio Zuid – 4 februari 2017
30 Gespot – Karst Hoogenboom
31 Winterwedstrijden – 13 november t/m 25 maart

Voorwoord

Van bikkels en avonturen

Het CTC-weekend begin september was een heerlijk multihullfeest! Rond de dertig schepen lagen in de haven te pronken en pakweg vijftien schippers voeren uit voor de wedstrijden op zaterdag. Bij de avondmaaltijd in de gezellige tent op de kade waren meer dan zeventig bezoekers. Bijzonder was de aanwezigheid van Yvo Eggink, de zoon van Henk. Zijn bezoek werd beloond met applaus en het ontroerde hem om te zien hoe de naam van zijn vader voortleefde in onze jaarlijkse trofee. Zondag werd een heftige dag met harde wind, stormachtig in de vlagen. Zes mooie tri’s vlogen over het water, de meesten met een rif, een enkele met vol grootzeil. Dat laatste werd de Thrillseeker, de F-31 van Arno Molenaar, noodlottig. Met halve wind in een vlaag kwam de grootschoot niet los uit de clam en het schip kapseisde, rustig maar onafwendbaar. De waarnemers op de dijk konden het goed zien en belden de kustwacht. De bemanning kwam er goed van af en de schade aan het schip bleef beperkt. Beetje jammer dat de foto’s van ‘de redding’ altijd zo lang op de KNRM-site zijn te zien. Het zij ze vergeven, het ziet er ook spectaculair uit maar vanuit publicitair standpunt is dit soort nieuws toch wat minder gewenst. Beetje opletten in het vervolg ;-).De wedstrijd werd gestaakt en de trofee ging naar Klaas Parrel die met zijn 8 meterNewick overtuigend de wedstrijden op zaterdag won. Een geweldige prestatie!

Dat Klaas en Richard Bökkerink echte bikkels zijn wisten we natuurlijk al lang. Zij voeren deze zomer met hun mooie kleine scheepjes van Cherbourg naar Wight en terug voor de beroemde wedstrijd rond het eiland. Dat het geen hoofdprijs werd maar wel een geinig avontuur leest u in het leuke artikel van Klaas. En er zijn meer prachtige verhalen: niet in het minst de avonturen van onze nu wat gehandicapte oudvoorzitter Doddy van Leeuwen. Met veel humor beschrijft ze de nieuwe uitdagingen van het zeilen ‘met een beperking’ langs Nederlandse havens. Ook een bikkel! Daarnaast zijn er nog buitengewoon lezenswaardige artikelen van Marijke Boon, Trijnie Dijkhuis, Paul Hofman e.a

Daarmee werd dit een heel mooi CTC-Nieuws. Gelukkig maar want het wachten duurde lang. De vertraging is ontstaan bij het voorjaarsnummer dat niet in maart maar eind mei verscheen. Het is slechts eenmaal eerder voorgekomen dat er drie nummers verschenen en dat was in het jaar na het jubileum in Harlingen toen het kerstnummer in januari verscheen. Qua beleving waren dat er toch vier. Dit jaar zullen we het dus écht met drie nummers moeten doen, tenzij we de leden nog een nieuwe versie van de statuten toesturen om de periodiekenkorting voor de porto veilig te stellen. Hoe dan ook zal de volgende editie het kerstnummer zijn.

De komende ALV vindt dit jaar in Huizen plaats in het clubgebouw bij de jachthaven, een sfeervolle plek. Iets makkelijker te bereiken voor de leden uit Regio Zuid en vanuit het noorden is het ook nog een haalbare reis. We hebben er één keer eerder een ALV gedaan met de gedenkwaardige lezing van de weerman van Zilt, Henk Huizinga. Dit jaar vertellen Hanneke Klaver en Nils Honhoff over hun reis met hun Lagoon Pélagie rond de wereld. Hen kennende wordt dat een inspirerend verhaal. Komt met velen dan wordt het net als het CTC-weekend een gezellig feest!

Veel leesplezier en graag tot ziens op 12 november in Huizen!
Maarten Bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *