Wedstrijden

Tijdens het CTC-50 jubileum organiseren we een uitgebreide wedstrijdserie voor de sportieve zeilers. De wedstrijden worden gevaren op het mooie, beschutte water van het Haringvliet.

Texel Rating

Om de strijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, willen wij de schepen die niet recent gemeten zijn op woensdag 4 juli meten en wegen om de juiste TR-rating te kunnen vaststellen. Dit betekent dat de wedstrijdzeilers een dag eerder in Hellevoetsluis verwacht worden. Het is altijd een hele klus die met hulp van alle zeilers wordt gedaan, en daardoor ook erg gezellig is. Een goed moment om elkaar te leren kennen, als dat nog nodig is.
Voor meer informatie over de TR rating zie www.texelrating.org De details van het meten en wegen worden op deze pagina bekend gemaakt.

De wedstrijden

Op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli zullen, afhankelijk van het weer, meerdere wedstrijden verzeild worden. De ene dag upwind/downwind-banen, en de andere dag driehoekbanen waarbij meer ruimte is voor het ruime- en halvewindse werk. Op zaterdag 7 juli zeilen we een wat langere wedstrijdbaan rond de bestaande betonning van het Haringvliet. Hierbij kunnen ook de andere schepen van het jubileum deelnemen, zodat we zoveel mogelijk schepen op het water hebben.

Deze pagina zal in de komende tijd verder gevuld worden met informatie over de wedstrijden zoals de Notice of Race, wedstrijdbepalingen, banen, startprocedure, etc.

Wij hopen zoveel mogelijk enthousiaste wedstrijdzeilers aan de start te krijgen voor een leuke, uitdagende wedstrijdserie.

Karst Hoogenboom
Paul Hofman

Voor vragen over de wedstrijden mail naar:
Karst Hoogenboom