Dit jaar hebben er 12 trimarans deelgenomen aan het Rondje IJsselmeer. De weersverwachtingen vooraf waren gunstig. Misschien een beetje weinig wind, 6-7 knopen, maar wel zonnig. De organisatie hield al rekening met een ingekorte baan. Op de dag zelf bleek dit niet nodig. Er stond een stevige 4-5 Beaufort uit oost tot noordoost. Prachtig weer voor een snelle ronde.

De start voor de ingang van het Regattacenter in Medemblik vond in WOK-stijl plaats. Tussen de haveningang en een uitgeworpen boei, zelf de gps-tijd in de gaten houden en gaan.

Vlak na de start

Dit deed iedereen in eigen stijl. Al snel lag de Sorry Alice op kop. Daarachter ontspon zich een spannende strijd tussen diverse trimarans die gedurende lange tijd in hevige concurrentie met elkaar waren. Bij de finish moest iedereen weer geheel in WOK-stijl zelf de tijd noteren. Door de omstandigheden was iedereen bijtijds binnen en werd er al op de steiger bijgepraat en werd geconstateerd dat er wel erg snel was gevaren. De Sorry Alice heeft 4:50:20 uur gevaren, gecorrigeerd is dit 4:36:30.  Dit lijkt een baanrecord. (Het archief zal worden geraadpleegd of dit inderdaad zo is.) ‘s Avonds bleek dat  de Miss Tri (o.b.v. rating) tweede was geworden en de Makwaku derde.

De dag werd afgesloten met een diner bij café Brakeboer. Iedereen was flink rozig waardoor het door de meesten niet laat werd gemaakt. Door de goede omstandigheden viel ook de schade en het aantal uitvallers heel erg mee. Kortom een geslaagd evenement. Hopelijk volgend jaar weer met nog meer trimarans en catamarans?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *