Dit jaar waren wij in de gelegenheid het Rondje IJsselmeer weer eens mee te zeilen. Helaas lukte dat de laatste jaren niet omdat wij betrokken zijn bij de organisatie van de Harlingen Terschelling Race die meestal rond dezelfde tijd wordt gehouden (volgend jaar ook daar een multihullklasse?).

Ons Rondje begon met een koude en zeer winderige tocht van Harlingen naar Medemblik op vrijdagmiddag. Zaterdagmorgen nog snel een deel van de, lekkende, zeilkleding vernieuwd en besloten het Rondje te varen met de sprayhood op de boot.

Hoewel het weerbericht voor zaterdag gunstig was, windkracht 4–5 NW, bleek al bij Den Oever dat onze maatregelen geen overbodige luxe waren. De vloot werd overvallen door een bui waar zeker 7 Bft in zat. Omdat wij de laatste jaren rustiger zijn gaan zeilen hebben wij direct wat zeil geminderd. Het wedstrijdgevoel van de jaren daarvoor is echter nog niet geheel verdwenen, waardoor het proces van reven en ontreven zich daarna nog twee keer herhaalde.

Het was een spectaculair Rondje, waarbij het erg leuk was dat je voortdurend met soort- of lotgenoten boord aan boord kon blijven varen. Je zoekt dan toch steeds je eigen tegenstanders op. Daar ons toerbootje (Df920 touring) niet gemeten is, kregen wij de rating van een 920 Extreme aan de broek. Voor ons geen probleem, want dan heb je een officiële uitslag en daarna kan je, door een rating van een vergelijkbare gemeten boot te gebruiken, kijken waar je zou zijn geëindigd.

Tijdens een gezellig etentje in een café aan de haven werd de uitslag bekend gemaakt. De cafébaas vond het nodig om het samenzijn te beëindigen door een voetbalwedstrijd op het scherm te vertonen waarbij het geluid harder was dan de wind op het IJsselmeer. Zondag hebben de meeste zeilers onder prachtig voorjaarsweer de WOK gezeild en zijn wij weer naar het Friese afgereisd. Al met al een zeer geslaagd evenement, waar de organisatoren een compliment voor verdienen!

fam. Blom
Df 920t Guzjen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *